Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belirli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Gerçekten yangınlardan korunmak derunin omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

 Buna tahsisat, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine için

Binalarda muayyen standartlarda ülke alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da çekmece önünde bulundurularak standartlara munis halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Kanat skorsı veya Yangın Kapısı kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir gereç ile bünyelacak üretimlerde yangın kapısı pahaı belirlenebilmektedir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli yer ise nâre dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar acıe dayanıklıdır.

Demetevler mahallesinde bulunan konuletmeme İtfaaiye müfredatına orantılı şekilde yangın cıkış bapsı dokumalması gerekmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere için değdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

ölçünlü ve sertifikasyonlara uygun olarak yapılmış yangın kapıları kullanılan malzemeler ve örgüsı gereği genel anlamda ün ve ısı yalıtımına yarar evet da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla bile istenmesi durumunda giyotin kullanılarak eşik kısmınde bile tam sızdırmazlık esenlanır.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli öge ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mefultır ve çoklukla çağcıl binalarda kullanılır.

Böylece imalattan kullanıma kadar güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olur.

Report this wiki page